Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Konjaktssyltade rönnbär
Rönnbär som syltats med konjak är ett tillbehör som kräver en kraftfull köttbit.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Sverige
Servings:
500
g
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
1
liter
rönnbär
frysta, rensade och sköljda
600
g
strösocker
2
dl
vatten
2
msk
konjak
Instruktioner
Blanda rönnbär, socker och vatten i en kastrull.
Låt blandningen koka långsamt tills bären är mjuka.
Skumma sylten och separera vätskan från bären (men se till att behålla både vätska och bär) med ett durkslag. Häll ner bären i en väl rengjord burk.
Häll ner konjaken i rönnbärsvätskan under omrörning och fortsätt att röra en kort stund.
Häll konjaksvätskan över bären och förslut burken. Förvara burken mörkt och svalt.