Total tillagningstid 1 timmetimme20 minuterminuter
Ingredienser
Pajdeg
150gsmör
3dlvetemjöl
1stägg
Fyllning
100gsmörrumsvarmt
1,5dlsocker
2stägg
3stäpplensyrliga
Instruktioner
Pajdeg
Om du gör pajdegen i matberedare är det bara att lägga alla ingredienser i skålen och köra tills du fått en deg. Om du gör den för hand finfördelar du kallt smör med en gaffel, ner i mjölet tills du får en smulig massa. Vispa sönder ägget i ett glas och rör snabbt ner det i degen. Låt degen vila i kylskåpet cirka 15 minuter.
Fyllning
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett och ett och rör med slev tills du fått en pösig massa. Riv äpplena grovt på rivjärn rakt ner i smeten. Här får du jobba ganska snabbt för rivet äpple blir brunt på nolltid.
Paj
Tryck ut degen i en form, cirka 24cm i diameter. Häll fyllningen i den klädda formen och garnera med lite äppelbitar och pudrad kanel. Grädda tills äggsmeten stelnat, 200°C långt ner i ugnen, i cirka 30-35 minuter.