Franska våfflor eller pariservåfflor är givna på kakfatet.
Måltid: Fikabröd
Kök: Okänt
Servings: 12kakor
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
Kaka
250gsmördegköp färdig om du har bråttom
0,5dlströsocker
Fyllning
100gsmörrumsvarmt
1,5dlflorsocker
2tskvaniljsocker
1stcitronenbart skalet
Instruktioner
Kakorna
Sätt ugnen på 225°C. Rulla ut smördegen och stansa ut kakor med ett runt mått, cirka 6cm i diameter. På en köpt deg får du precis plats med 24 rundlar, vilket räcker till 12 kakor.
Lägg ut dem, inte allt för tätt, på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem hastigt med vatten och strö strösocker över kakorna. Kavla dem ovala.
Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter, vakta så de inte bränns.
Ta ut kakorna när de är vackert gyllengula och låt dem svalna helt på ett galler innan du brer på smörkrämen. Om kakorna får svalna på plåten kan de bli svettiga på undersidan och smörkrämen vill då inte fästa ordentligen.
Smörkrämen
Skölj citronen och riv skalet av den. Undvik att få med det vita som är beskt.
Rör ihop smör, citronskal, florsocker och vaniljsocker till en kräm.
Monteringen
Bred krämen på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två.
Serveras relativt snart efter bakning, medan de fortfarande är frasiga och spröda och smörkrämen fräsch.