Rödbetssallad

En rödbetssallad som både är matigare och smakrikare än de färdiggjorda varianterna.
Måltid: Tillbehör
Portioner: 10 portioner
Total tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 500 g rödbetor färdigkokta
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 msk ingefära, riven färsk
  • 150 g getost
  • 100 g äpple gärna en fast, syrlig sort
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Ta de kokta rödbetorna och skiva dem millimetertunt med en mandolin. Flytta skivorna till en skål.
  • Riv färsk ingefära tills du får en matsked.
  • Blanda matlagningsyoghurt, honung, ingefära, salt och svartpeppar med rödbetsskivorna.
  • Skala, kärna ur och finhacka äpplet, och vänd ner bitarna i rödbetsblandningen.
  • Smula sönder getosten och vänd ner i rödbetsblandningen.
  • Blanda allting ordentligt, och låt det gärna stå svalt en stund så att smakerna hinner blandas.