Total tillagningstid 1 timmetimme15 minuterminuter
Ingredienser
150grabarber
1,5dlvatten
0,5dlsocker
1tskpotatismjöl
1stkanelstänger
1tskvaniljsocker
4stäggulor
2dlvispgrädde
Instruktioner
Skölj och dela rabarbern i små bitar. Grova stjälkar bör skalas.
Koka upp vatten, kanelstång och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk, cirka 4 minuter.
Tag kastrullen från värmen och pudra ner potatismjöl och vaniljsocker under omrörning. Låt blandningen svalna, gärna några minuter i kylskåpet.
Blanda äggulor och grädde i en bunke.
Plocka upp kanelstången från den svala rabarberblandningen. Rör därefter ner rabarberblandningen i gräddblandningen och rör om tills allting har blandats ordentligt.
Häll ner blandningen i glassmaskinen och låt den arbeta i 50 minuter.