Smaken av citron är väldigt diskret, det går lätt att dubblera mängden citron i det här receptet om man gillar citronsmaken.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Servings: 10st
Total tillagningstid 45 minuterminuter
Ingredienser
100gsmörsmält, avsvalnat
4dlmjöl
2tskbakpulver
1krmsalt
5dlmjölk
2stägg
1stcitronskalet och saften
Instruktioner
Smält smöret. Låt det svalna. Kyl inte smöret snabbt, då blandar det sig sämre med smeten och fastnar lättare. Riv skalet från en vältvättad citron och kläm ur saften.
Mät upp mjölet i en skål. Blanda i bakpulver och salt. Gör en liten grop i mitten och häll i lite mjölk. Rör ut den i mjölet. Fortsätt tillsätta mjölk och röra ut den i gropen tills det inte finns någon grop kvar och mjölken är slut, och du har en slät smet.
Tillsätt det svala smöret, citronskal, citronsaft och äggen. Inför första stekningen i våffeljärnet kan du smörja med lite extra smör, efter det kommer det inte att behövas, smöret i smeten kommer att smörja laggen.
Mät upp cirka en deciliter smet och grädda gyllengula våfflor.
Servera nygräddade våffelhjärtan med enligt något av förslagen på temasidan.