Fiskpinnar

Pankopaneringen gör fiskpinnen lite lyxigare och krispigare.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Portioner: 12 st pinnar
Total tillagningstid 45 minuter

Ingredienser

  • 450 g torskrygg 3 st fina bitar
  • 2 dl panko
  • 1 st ägg
  • 50 g smör till stekning
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Vispa upp ägget och häll ut i en djup tallrik. Bred ut panko i en annan tallrik.
  • Dela torskryggarna i lagom pinnar, detta går lättare om torsken inte är helt tinad. Salta och peppra lite på varje pinne.
  • Vänd pinnarna först i ägg och sedan panko. Använd ena handen för att hantera fisken när den är äggdoppad och den andra när den är panerad, så slipper du kladd överallt.
  • Stek pinnarna på medelhög värme i smöret tills de är krispiga på ytan och genomstekta inuti.