En len ljuvlighet med banankräm och svaga toner av apelsin i moussen.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Servings: 5portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
Apelsinchokladmousse
2,5dlgräddemellangrädde 27% fett
150gmörk choklad>70% kakao
3mskströsocker
1stäggula
0,5dlapelsinjuice
Banancreme
1stbananmogen
1dlvispgräddeovispad
Instruktioner
Smält chokladen i vattenbad och rör ner socker, apelsin och äggula. Vispa kraftigt.
Låt chokladsmeten svalna. Vispa grädden. Det går att använda grädden ovispad också, det tar lite längre tid innan moussen stelnar då bara, räkna med cirka en halvtimma längre i kylen.
Blanda ner grädden, vispad eller ovispad, i den avsvalnade chokladsmeten.
Skeda upp moussen i portionsskålar och låt stå i kylen fram till servering. Det kan ta allt mellan en halvtimme och en timme beroende på grädden.
Dela bananen i bitar och mixa till slät smet med en stavmixer samtidigt som du tillsätter den ovispade grädden.
Skeda upp banankrämen på moussen strax före servering.