Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Rabarberkräm
För sötare, rödare kräm kan du byta 100g rabarber mot motsvarande mängd jordgubbar.
Måltid:
Efterrätt
Kök:
Sverige
Servings:
4
port
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
500
g
rabarber
4
dl
vatten
1
dl
socker
3
msk
potatismjöl
2
st
kanelstänger
Instruktioner
Skölj och dela rabarbern i mindre bitar. Grova stjälkar bör skalas.
Koka upp vatten, kanelstång och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk, cirka 4 minuter.
Rör ut potatismjölet i lite vatten.
Tag kastrullen från värmen och häll i redningen i en fin stråle. Rör undertiden. Krämen ska sedan bara koka upp.
Häll lite socker på ytan så det inte blir skinn på den. Serveras ljummen eller kall.