Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jennifers tacopaj
Kryddig köttfärs, knaprigt skal och krämigt täcke. Underbart!
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Mexico
Servings:
6
portioner
Total tillagningstid
1
timme
timme
Ingredienser
Pajskal
3
dl
mjöl
75
g
smör
0,5
dl
vatten
0,5
tsk
salt
Fyllning
500
g
köttfärs
1
st
gul lök
2
dl
vatten
3
msk
tomatpuré
2
st
vitlöksklyftor
2
tsk
spiskummin
2
tsk
koriander
1
msk
soja
2
tsk
chilipulver
1
tsk
cayennepeppar
2
tsk
curry
2
msk
Ajvar relish
stark
Täcke
2
dl
crème fraiche
smaksatt med paprika
4
msk
majonnäs
150
g
ost
riven, tacoost
Instruktioner
Pajdeg
Mät upp mjöl och salt. Hacka ner det rumsvarma smöret i mjölet och tillsätt vattnet, eller kör alltihop i matberedare.
Tryck ut i en rund form, cirka 26 cm i diameter. Nagga med gaffel och förgrädda i 175°C mitt i ugnen.
Fyllning
Hacka löken och börja steka lök och köttfärs. När det börjar få lite färg tillsätter du kryddorna och de andra ingredienserna.
Låt koka på svag värme tills det är ganska fast konsistens. Om du drar en slev genom pannan ska det bli en fåra kvar i färsen.
Täcket
Mät upp ingredienserna och blanda i en skål. Om du inte har färdigriven ost river du den först.
Paj
Lägg fyllningen i pajskalet och bred täcket över.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i cirka 20-25 minuter, tills täcket fått fin färg.