Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Nigiri
Nigiri-zushi betyder "kramad sushi".
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Japan
Servings:
10
bitar
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
1
sats
sushiris
1
bit
lax
2
st
tomat
plommon-, fast i köttet
1
ark
noriark
Instruktioner
Koka och förbered sushiriset enligt anvisningarna på förpackningen, eller följ receptet på sushiris.
Skär laxen i fina bitar, lagom stora för att lägga på riskuddar. Det ska vara en munsbit, 6-7x3cm ungefär.
Skär tunna strimlor av noriarket, cirka 1cm breda och så långa att de når runt dina kuddar.
Om du vill använda tomat delar du tomaten i fina bitar och skär bort det slaskiga kärnhuset så att du bara har fina, torra bitar med tomatkött kvar.
Avokado skalas och delar i klyftor, lagom stora att läggas på riskudde.
Ta upp en fiskbit i vänsterhanden och smeta eventuellt lite wasabi på ena sidan. Lägg på en klump ris på fiskbiten och tryck till den med tummen.
Jämna till riskudden lite med fingertopparna. Linda en gördel av noristrimla runt kudden, fukta änden med lite vatten så att det fäster bra.