Kompott med äpple och rabarber

Syrliga rabarber och söta äpplen i en enkel men väldigt smakrik efterrättskompott, här serverad med en klick vaniljkvarg.
Måltid: Efterrätt
Kök: Frankrike
Portioner: 1 liter
Total tillagningstid 1 timme 30 minuter

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 500 g äpplen
  • 5 msk strösocker
  • 1 st kanelstång

Instruktioner

  • Tvätta och skär rabarberna i centimeterlånga bitar. Häll ner bitarna i bakmaskinens behållare.
  • Skala och kärna ur äpplena, och skär bitarna i grova bitar. För att kontrastera rabarbernas syrlighet, använd gärna en fast och ganska söt äppelsort. Häll ner bitarna i bakmaskinens behållare.
  • Häll i strösockret och lägg ner kanelstången i behållaren.
  • Välj meny 11 på bakmaskinen och tryck på start. Om du har en bakmaskin av en annan modell än Tefal Home Bread XXL väljer du tillagningsalterantivet för sylt.
  • När kompotten är färdig, plocka bort kanelstången och häll över den i väl rengjorda burkar medan den fortfarande är het.