Chokladfondant med whisky

Mörk choklad ger det fylligaste och godaste resultatet!
Måltid: Efterrätt
Kök: Frankrike, USA
Portioner: 6 portioner
Total tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 75 g mörk choklad 70% eller mer
  • 75 g smör rumsvarmt
  • 0,5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 2 tsk whisky eller whiskyessens
  • 2 msk mjöl

Instruktioner

  • Smörj 6 stycken stora muffinsformar i papper. Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smält chokladen någon minut i mikron. Rör ihop rumsvarmt smör och socker.
  • Blanda ner äggen ett och ett i smöret. Blanda ner äggulan.
  • Vispa ner chokladen i smöret, därefter essensen och sist mjölet. Blanda till en slät smet.
  • Skeda upp i formarna, det blir cirka 50g i varje, inklusive form. Om de är jämnstora blir de lika färdiga samtidigt och resultatet blir mer lyckat.
  • Grädda långt nere i ugnen i 6 - 10 minuter, testa dig fram hur just din ugn fungerar. Fondanten ska vara gräddad längs kanterna och rinnig i mitten.
  • Servera nygräddad med vispad grädde.