Tandoorikryddad kycklinggryta

En kryddigt röd och väldigt god kycklingrätt.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Indien
Portioner: 4 portioner
Total tillagningstid 20 minuter

Ingredienser

  • 1 kg kycklingbröst
  • 5 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 2 tsk currypasta röd
  • 0,5 tsk cayennepeppar kan uteslutas
  • 1 tsk garam masala
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk vitlök
  • salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Hetta upp oljan och häll i currypastan. Dela kycklingbrösten i munsbitar och fräs i oljan.
  • Tillsätt kryddorna och yoghurten, låt sjuda tills riset är klart och servera rykande hett.