Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kladdkaka med jordgubbar
Jordgubbar ger en härlig sötma i kontrast till den mörka chokladen.
Måltid:
Efterrätt
Kök:
Sverige
Servings:
8
bitar
Total tillagningstid
1
timme
timme
5
minuter
minuter
Ingredienser
225
g
smör
100
g
choklad
2,5
dl
mjöl
12.5
dl
kakao
200
g
jordgubbar
frysta, tinade
1
dl
ljus sirap
1,5
dl
socker
1
dl
brun farin
3
st
ägg
Instruktioner
Smörj och bröa en form, ca 24cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad. Blanda socker, farin, ljus sirap och ägg i en annan skål.
Blanda i det smälta i äggblandningen. Sikta i mjöl och kakao. Det blir en ganska seg smet.
Häll upp smeten i formen och peta ner små tinade jordgubbar jämt fördelat i kladdet. Dela stora jordgubbar.
Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Servera sval med grädde.