Kladdkaka med jordgubbar

Jordgubbar ger en härlig sötma i kontrast till den mörka chokladen.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Portioner: 8 bitar
Total tillagningstid 1 timme 5 minuter

Ingredienser

  • 225 g smör
  • 100 g choklad
  • 2,5 dl mjöl
  • 12.5 dl kakao
  • 200 g jordgubbar frysta, tinade
  • 1 dl ljus sirap
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl brun farin
  • 3 st ägg

Instruktioner

  • Smörj och bröa en form, ca 24cm i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält smör och choklad. Blanda socker, farin, ljus sirap och ägg i en annan skål.
  • Blanda i det smälta i äggblandningen. Sikta i mjöl och kakao. Det blir en ganska seg smet.
  • Häll upp smeten i formen och peta ner små tinade jordgubbar jämt fördelat i kladdet. Dela stora jordgubbar.
  • Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Servera sval med grädde.