Äpple, havre och kanel. Det blir inte mer ljuvligt och lent än så.
Måltid: Efterrätt
Kök: USA
Servings: 8portioner
Total tillagningstid 1 timmetimme10 minuterminuter
Ingredienser
Botten
12stdigestivekex
75gsmör
0,5dlhavregryn
3msksocker
2tskkanelkan ökas till 4 om du verkligen gillar kanel
Fyllning
150gkvargvanilj
150gkvargcitron
1burkkondenserad mjölk
4stägg
3stäpplenrivna
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Krossa kexen, blanda med havregryn och socker. Smält smöret och häll ner det i smulorna. Rör om ordentligt och tryck ut i en 24cm stor form.
Förgrädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Dra ner värmen till 150 grader.
Blanda kvargsorterna med den kondenserade mjölken och äggen. Vispa ordentligt. Skala och riv äpplena.
Häll äppelkvargblandningen i formen ovanpå den nu svala havrebottnen. Grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter.
Låt svalna i formen innan du lossar den från kanterna med en vass kniv. Blir allra godast om man kan vänta till dagen efter, då hinner smakerna utvecklas ordentligt.