Räksoppa

Vill du ha mer hetta i soppan kan du med fördel använda en tesked sambal oelek.
Måltid: Huvudrätt, Soppa
Kök: Thailand
Portioner: 2 portioner
Total tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 1 st morot medelstor
  • 200 g räkor skalade
  • 1 st paprika
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 st gul lök
  • 170 g Broccoli små buketter
  • 1 msk fiskfond eller en fiskbuljongtärning
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st purjolök
  • 2 tsk currypasta
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk fisksås
  • salt

Instruktioner

  • Skala och skiva moroten och den gula löken. Strimla purjolöken och paprikan. Dela broccolibuketterna om de är stora. Finhacka vitlöksklyftan.
  • Koka upp vattnet och lägg i morot, gul lök, vitlök, och broccoli. Låt sjuda en stund tills grönsakerna börjar mjukna.
  • Tillsätt fond eller buljong, fisksås och kryddor. Häll över kokosmjölken. Låt koka upp igen.
  • Lägg i det mesta av purjolöken och paprikan, spara några strimlor till garnering. Låt sjuda ett par minuter till.
  • Lägg i räkorna precis innan det är dags att servera för att undvika att de blir sega och gummiaktiga.