Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Plommonmuffins
Plommon är väldigt gott i både sockerkaka och muffins.
Måltid:
Fikabröd
Kök:
Sverige
Servings:
12
st
Total tillagningstid
50
minuter
minuter
Ingredienser
150
g
smör
0,5
dl
mjölk
2
st
ägg
2,5
dl
plommon
skalade, delade
3
dl
mjöl
2
tsk
bakpulver
2
dl
socker
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop socker och rumsvarmt smör. Knäck i äggen ett i taget och rör poröst. Blanda ner mjölken.
Skala och kärna ur plommonen och dela dem grovt. Blanda ner bakpulvret i mjölet.
Blanda ner plommonen i smörblandningen. Rör sist ner mjölblandningen till en trög smet. Tillsätt eventuellt lite mer mjölk om smeten blir för fast.
Fördela jämt i 10-12 stora muffinsformar och grädda i 15-20 minuter beroende på hur stora formar du använder.