Sabinas fiskgratäng

En fräsch fiskgratäng med både ingefära och apelsin.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Portioner: 4 port
Total tillagningstid 1 timme

Ingredienser

Potatismos

  • 2 kg potatis
  • 25 g smör
  • 1 dl mjölk

Gratängen

  • 2 st spetspaprika
  • 1 st purjolök
  • 1 tsk ingefära
  • 3 st apelsiner
  • 2 pkt sej à 400g st
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 st buljongtärning fisk
  • 2 dl crème fraiche
  • dill, salt och svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och koka potatisen till moset. Medan potatisen kokar kan du hacka purjolöken, dela paprikan och dela fisken i lagom bitar.
  • Vispa ihop crème fraiche, lök, juice, ingefära, buljong, salt och mjölk i en kastrull och koka upp på medelhög värme. Lägg i paprikan och låt sjuda en liten stund. smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader.
  • Stampa moset och lägg det längs kanterna på en smord ugnsfast form. Lägg fiskbitarna i utrymmer i mitten och häll över såsen. Pudra över dill och gratinera i 15-20 minuter i ugnen.