Kladdkakan avnjuts bäst kall med vispad grädde och en kopp kaffe.
Måltid: Efterrätt, Fikabröd
Kök: Sverige
Servings: 6port
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
150gsmör
2dlkakaoKung Markatta
2,5dlsocker
2tskvaniljsocker
2stägg
0,5dlwhisky
75gchokladmörk, grovt hackad
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 24cm i diameter. Skär smöret i kuber.
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret. När det börjar bli "trögt" tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda i whisky och hackad choklad. Bred ut smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 20-30 minuter, den kortare tiden för mycket kladd och den längre tiden för en torrare kaka.
Ta ut kakan och låt den svalna under handduk. Servera med grädde eller vaniljvisp.