Kladdkaka med mörk choklad och whisky

Kladdkakan avnjuts bäst kall med vispad grädde och en kopp kaffe.
Måltid: Efterrätt, Fikabröd
Kök: Sverige
Portioner: 6 port
Total tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl kakao Kung Markatta
  • 2,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl whisky
  • 75 g choklad mörk, grovt hackad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form, ca 24cm i diameter. Skär smöret i kuber.
  • Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt smöret. När det börjar bli "trögt" tillsätt äggen, ett i taget.
  • Blanda i whisky och hackad choklad. Bred ut smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 20-30 minuter, den kortare tiden för mycket kladd och den längre tiden för en torrare kaka.
  • Ta ut kakan och låt den svalna under handduk. Servera med grädde eller vaniljvisp.