Coleslaw

En god coleslaw passar lika bra till helt kött som till en stor hamburgare eller grillspett.
Måltid: Tillbehör
Kök: USA
Portioner: 2 portioner
Total tillagningstid 10 minuter

Ingredienser

  • 150 g vitkål avrunnen och saltad
  • 50 g morot riven
  • 2 msk gräddfil
  • 2 tsk fransk senap osötad
  • 2 tsk salt

Instruktioner

  • Finstrimla vitkålen med mandolin eller osthyvel. Lägg i ett durkslag och strö över saltet. Låt dra en stund innan du börjar krama vätskan ur vitkålen.
  • Riv moroten och blanda med vitkålen. Fortsätt krama ur vätska. Ju mer noga du är i det här momentet ju mindre slaskig och rinnig coleslaw får du.
  • Blanda senap och gräddfil tillsammans med vitkålen och moroten. Blanda väl och låt stå kallt till servering.
  • Står sig ungefär lika länge i kylen som en öppnad förpackning gräddfil.