Pizzadeg

Pizzadegen mår bra av att jäsa i lugn och ro, bakmaskinen är både lagom varm och fri från drag.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Portioner: 2 stora pizzor
Total tillagningstid 1 timme 30 minuter

Ingredienser

  • 800 g vetemjöl special
  • 400 ml vatten
  • 2,5 msk olivolja
  • 2,5 tsk torrjäst
  • 2,5 tsk salt

Instruktioner

  • Lägg ingredienserna i bakmaskinen.
  • Välj rätt meny på bakmaskinen för att knåda och jäsa deg. På Tefalmaskinen vi använder är det meny 13, konsultera manualen till din bakmaskin om du är osäker.
  • Om du inte använder bakmaskin får du blanda, knåda och lägga degen i en övertäckt bunke och låta jäsa till ungefär den dubbla storleken.
  • När degen är klar tar du upp den på mjölat bakbord och delar den i två delar, kavlar ut delarna tunt och lägger på plåt.