Det måste inte vara kantareller, man kan använda vilka ätliga svampar som helst.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Servings: 2port
Calories: 620kcal
Total tillagningstid 15 minuterminuter
Ingredienser
2portionerpasta
3,5dlmatlagningsgrädde
200gkantarellerförvällda
1stgul lök
1msksoja
25gsmör
1mskfondeller motsvarande mängd buljong
salt och svartpeppar
Instruktioner
Koka upp pastavattnet. Fräs löken och svampen i smöret.
Lägg i pastan i pastavattnet. Häll grädden över svampfräset. Krydda såsen med fond, salt, peppar och soja.
Rör om i pastan då och då så den inte koka ihop i en klump. Låt såsen sjuda sakta medan pastan blir klar, så den blir tjock och krämig. Vill den inte riktigt tjockna, eller om du har bråttom, kan du reda av den med lite maizena.
Häll av pastan när den är klar och häll ner den i den varma kastrullen igen. Häll över svampsåsen och rör om ordentligt.