Bakad potatis med räkor och dill

En liten skvätt citronsaft eller tabasco ger en intressant smakbrytning för den äventyrlige.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Portioner: 1 port
Total tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 400 g potatis ba
  • 1 dl crème fraiche
  • 170 g räkor
  • 2 msk dill
  • 1 msk hummerfond

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader om du ska använda vanlig ugn. Tvätta och borsta potatisen. Skär ett kryss i skalet, det kommer att bli ingångshålet sedan när potatisen är klar.
  • Lägg dem på ugnsgallret och baka dem tills de blir mjuka, 45-60 minuter för små bakpotatisar och längre tid om de är större. Eller: tillaga potatisarna i mikrovågsugnen i cirka 15 minuter på maxeffekt. Peta med provnål för att känna att de är klara.
  • Blanda crème fraiche, räkor, dill och fond i en skål.
  • Ta ut potatisen när den är mjuk inuti och vik försiktigt upp flikarna från krysset du gjorde. Lägg frikostigt med kall röra i öppningen och servera direkt.