Pasta med räkor och dill

Snabb mat, men utan att tumma på kvalitén.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Italien
Portioner: 2 port
Total tillagningstid 5 minuter

Ingredienser

  • 2 portioner pasta färsk
  • 3 dl matlagningsgrädde Oatly imat
  • 3 msk hummerfond
  • 2 msk dill
  • 170 g räkor avrunna
  • 2 msk maizena redning

Instruktioner

  • Sätt på pastavattnet. Medan du väntar på att det kokar upp börjar du med såsen. Mät upp matlagningsgrädde i en tjockbottnad kastrull, häll i fond, dill och eventuellt lite salt och svartpeppar. Koka broccolin klar, den kan gott stå vid sidan och vänta.
  • Ge såsen ett försiktigt uppkok, rör om så att det inte bränner. Red av såsen till en lite tjockare konsistens. Koka pastan, den bör bli färdig väldigt snabbt om du använder färskpasta. Stäng av såsplattan och lägg i räkorna i såsen. Räkorna behöver bara bli varma, de blir gummiaktiga om de kokar.
  • Häll av pastan och häll tillbaka pastan i pastakastrullen. Häll över såsen på en gång och rör om ordentligt.
  • Servera rykande het med broccoli och flingsalt.