Intensivt smakrik röra i en het, ugnsbakad potatis.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 2portioner
Calories: 483kcal
Total tillagningstid 1 timmetimme10 minuterminuter
Ingredienser
800gpotatistvättad, borstad bakpotatis
2dlcrème fraiche
1dlParmesan
60gskinkabasturökt
3bladbasilikafärsk
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och borsta potatisen. Skär ett kryss i skalet, det kommer att bli ingångshålet sedan när potatisen är klar.
Lägg dem på ugnsgallret och baka dem tills de blir mjuka, 45-60 minuter för små bakpotatisar och längre tid om de är större. Eller: tillaga potatisarna i mikrovågsugnen i cirka 15 minuter på maxeffekt.
Blanda crème fraiche, parmesan, skinka och basilikablad till en kall röra.
Ta ut potatisen när den är mjuk inuti och vik försiktigt upp flikarna från krysset du gjorde. Lägg frikostigt med kall röra i öppningen och servera direkt.