Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Paj med havresmul och gröna äpplen
En smulpaj fungerar nästan alltid som efterrätt.
Måltid:
Efterrätt
Kök:
Sverige
Servings:
4
port
Total tillagningstid
40
minuter
minuter
Ingredienser
4
st
äpplen
100
g
smör
1,5
dl
havregryn
1,5
dl
vetemjöl
2
msk
socker
Instruktioner
Skala och dela äpplena i klyftor. Fyll en form till cirka 2/3. Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, havregryn, socker och smör i en bunke och finfördela med en träslev. Det ska bli en grynig, lite klumpig massa med hela havregryn.
Strö över smulet över äpplena och skaka formen lite försiktigt så att det fördelas jämt mellan äppelklyftorna.
Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills äpplena är mjuka och pajen fått härlig färg!
Servera med vaniljvisp, grädde eller vaniljsås.