Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bärpaj
En paj full med sommar.
Måltid:
Efterrätt
Kök:
Sverige
Servings:
4
portioner
Total tillagningstid
30
minuter
minuter
Ingredienser
fyllning
250
g
jordgubbar
200
g
rabarber
180
g
svarta vinbär
2
msk
potatismjöl
2
msk
socker
Smuldeg
100
g
smör
3
msk
socker
1,5
dl
mjöl
1,5
dl
havregryn
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Snoppa och skiva jordgubbarna. Skär späda rabarberstjälklar i små bitar. Blanda alla bär med socker och potatismjöl.
Hacka ner rumsvarmt smör i mjölet. Blanda i havregrynen och sockret. Finfördela med gaffel till en smulig massa.
Blanda bär och smul i en paj och grädda i ugnen i 15-20 minuter, tills pajen fått fin färg och rabarbern är mjuk.
Servera med vaniljsås.