Pressgurka

Pressgurka är ett klassiskt tillbehör till kalvstek, oxstek, leverpastej och köttbullar. Den blir godare om den får dra länge i kylen.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 22kcal
Total tillagningstid 50 minuter

Ingredienser

  • 1 st gurka slanggurka
  • 3 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk persilja färsk, hackad
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl ättika 12%

Instruktioner

  • Skölj och skiva gurkan tunt med mandolin. Lägg den i en skål eller djup tallrik.
  • Häll över socker, salt, vatten, ättika och svartpeppar. Massera in ingredienserna ordentligt i gurkan så att lagen kommer åt alla skivorna.
  • Blanda ner persiljan och lägg gurkan i press i kylskåpet i åtminstone 30 minuter men gärna mer. Använder du djup tallrik fungerar fler djupa tallrikar utmärkt som press.

Nutrition

Kalorier: 22kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 0.5g | Fat: 0.1g | Mättat fett: 0.03g | Fleromättat fett: 0.04g | Enkelomättat fett: 0.01g | Natrium: 584mg | Kalium: 106mg | Fiber: 0.4g | Socker: 4g | Vitamin A: 250IU | Vitamin C: 6.6mg | Kalcium: 20mg | Järn: 0.4mg