Pressgurka är ett klassiskt tillbehör till kalvstek, oxstek, leverpastej och köttbullar. Den blir godare om den får dra länge i kylen.
Måltid: Tillbehör
Kök: Sverige
Servings: 4portioner
Calories: 22kcal
Total tillagningstid 50 minuterminuter
Ingredienser
1stgurkaslanggurka
3msksocker
1tsksalt
1krmsvartpeppar
2mskpersiljafärsk, hackad
1dlvatten
0,5dlättika12%
Instruktioner
Skölj och skiva gurkan tunt med mandolin. Lägg den i en skål eller djup tallrik.
Häll över socker, salt, vatten, ättika och svartpeppar. Massera in ingredienserna ordentligt i gurkan så att lagen kommer åt alla skivorna.
Blanda ner persiljan och lägg gurkan i press i kylskåpet i åtminstone 30 minuter men gärna mer. Använder du djup tallrik fungerar fler djupa tallrikar utmärkt som press.