Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Västerbottenjärpar
Ostfyllda, avlånga färsbiffar passar väldigt bra till potatismos.
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Okänt
Servings:
16
st
Calories:
211
kcal
Total tillagningstid
45
minuter
minuter
Ingredienser
900
g
köttfärs
130
g
Västerbottenost
ca 8-10g per järpe
1
dl
grädde
1
st
ägg
1
dl
ströbröd
3
tsk
kryddpeppar
1
msk
paprikapulver
1
tsk
salt
svartpeppar
50
g
smör
till stekningen
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Skär upp ostkuber, knappt 1x1cm stora.
Blanda alla ingredienser - utom ost och smör - till en vanlig köttfärssmet, som om du hade tänkt göra köttbullar eller pannbiffar.
Ta en rejäl näve färs och rulla till en avlång boll, ungefär som en amerikansk fotboll. Använd ett finger och gör en grop i mitten.
Fyll gropen med en ostkub och krama ihop färsen ordentligt. Se till att ändarna stängs ordentligt och att ingen del av osten tittar ut.
Gör klart alla järparna först, innan du steker. Bryn dem i panna så att de får fin stekytan och lägg upp i ugnsfast form.
Låt järparna bli klara i ugnen, beroende på hur stora du gjort dem kan det tar allt från 15 minuter till en halvtimma.
Serveras med fördel till potatismos, lingonsylt och någon sorts grönsak.
Nutrition
Calories:
211
kcal
|
Carbohydrates:
6
g
|
Protein:
15
g
|
Fat:
14
g
|
Saturated Fat:
7
g
|
Polyunsaturated Fat:
1
g
|
Monounsaturated Fat:
5
g
|
Trans Fat:
0.4
g
|
Cholesterol:
78
mg
|
Sodium:
240
mg
|
Potassium:
217
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sugar:
1
g
|
Vitamin A:
300
IU
|
Vitamin C:
0.8
mg
|
Calcium:
110
mg
|
Iron:
1.8
mg