Saftiga bullar, på gränsen till kladdiga om man passerar hallonsylten först.
Måltid: Fikabröd
Servings: 16bullar
Total tillagningstid 2 timmartimmar
Ingredienser
bullar
50gjäst
150gsmör
5dlmjölk
850gvetemjöl
1,5dlströsocker
0,5tsksalt
2tskkardemummastött
2pktsaffran
1stäggtill pensling
pärlsocker
fyllning
2dlhallonsylteller motsvarande mängd färska bär
2dlkokosflingor
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, ljumma till fingervarmt, 37°. Rör ut jästen i mjölkblandningen.
Blanda ner socker, salt, saffran och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och ställ att jäsa på varm och dragfri plats under bakduk till sin dubbla storlek, ca 45 minuter.
Passera eventuellt hallon eller hallonsyltsylten, om du inte gillar fröna.
Ta upp degen på lätt mjölat bord och knåda igenom den. Dela degen i två delar och kavla ut till två plattor.
Bred hallon och kokos på plattorna och rulla ihop till två rullar.
Dela rullarna i 8 delar vardera, sammanlagt 16 bullar. Placera dem med lite mellanrum i en smord, ugnsfast form. Låt dem jäsa i ungefär en halvtimma, eller tills de börjar knuffas. Så här långt är receptet i stort sett det samma som för en vanlig butterkaka.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna under duk.