Currysås med spenat

Den är lätt att göra, snabblagad och god.
Måltid: Tillbehör
Kök: Fusion
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 60kcal
Total tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 0,5 st lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 st lime ska och saft
  • 130 g spenat färsk

Instruktioner

  • Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs currypastan någon minut. Fräs löken i oljan och currypastan tills den mjuknat lite.
  • Tillsätt kokosmjölken och buljongtärningen. Koka upp och sjud sakta i cirka 5 minuter.
  • Tillsätt limeskal, enbart det gröna, och saften. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
  • Sjud några minuter så att spenaten blir varm och såsen får rätt konsistens.

Nutrition

Kalorier: 60kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 1g | Fat: 5g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 2g | Natrium: 117mg | Kalium: 220mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 3050IU | Vitamin C: 18.2mg | Kalcium: 40mg | Järn: 1.1mg