Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Currysås med spenat
Den är lätt att göra, snabblagad och god.
Måltid:
Tillbehör
Kök:
Fusion
Servings:
4
portioner
Calories:
60
kcal
Total tillagningstid
15
minuter
minuter
Ingredienser
0,5
st
lök
1
msk
rapsolja
1
msk
röd currypasta
400
g
kokosmjölk
1
tärning
grönsaksbuljong
1
st
lime
ska och saft
130
g
spenat
färsk
Instruktioner
Skala och hacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs currypastan någon minut. Fräs löken i oljan och currypastan tills den mjuknat lite.
Tillsätt kokosmjölken och buljongtärningen. Koka upp och sjud sakta i cirka 5 minuter.
Tillsätt limeskal, enbart det gröna, och saften. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt.
Sjud några minuter så att spenaten blir varm och såsen får rätt konsistens.
Nutrition
Calories:
60
kcal
|
Carbohydrates:
4
g
|
Protein:
1
g
|
Fat:
5
g
|
Saturated Fat:
1
g
|
Polyunsaturated Fat:
1
g
|
Monounsaturated Fat:
2
g
|
Sodium:
117
mg
|
Potassium:
220
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sugar:
1
g
|
Vitamin A:
3050
IU
|
Vitamin C:
18.2
mg
|
Calcium:
40
mg
|
Iron:
1.1
mg