Nu har radiokakan tagit steget in i modern tid och uppdaterats med inspiration både från Italien och från svensk jul.
Måltid: Fikabröd
Kök: Italien, Sverige
Servings: 12portioner
Calories: 406kcal
Total tillagningstid 1 dayday
Ingredienser
150gsmör
300gmörk choklad (70%)
1dlflorsocker
6krmkanel
2krmingefära, mald
2krmkardemumma, mald
2krmnejlikor, malda
2stäggulor
60gaprikoser, torkade
100gmascarpone
2tskdisaronno
12stsaviorikex
Instruktioner
Blanda florsocker, kanel, ingefära, kardemumma, nejlikor, äggulor och mascarpone i en bunke. Rör om eller vispa lätt om du använder maskin, så att ingrediernserna blandas.
Finhacka eller klipp aprikoserna till så små bitar som möjligt, och häll ner bitarna i bunken.
Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, bryt chokladen i småbitar och rör om tills chokladen har smält. Rör ner Disaronno.
Häll ner chokladsmeten i bunken under omrörining/lätt vispning tills du har en jämn chokladsmet.
Klä en form med plastfolie och bred ut ett laget chokladsmet i botten. Lägg ut ett lager med kex, men lämna små mellanrum mellan dem. Fyll på med mer chokladsmet till kexen är täckta. Placera ut ett nytt kexlager, och fortsätt varva kex och choklad. Avsluta med ett chokladlager.
Ställ in kakan i kylskåpet i 24 timmar så att den stelnar ordentligt. Skär i relativt tunna skivor vid servering.