Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Sockerkaka med choklad
Bjud på en mjuk kaka till kaffet nästa gång.
Måltid:
Fikabröd
Kök:
Sverige
Servings:
10
bitar
Total tillagningstid
1
timme
timme
Ingredienser
150
g
smör
rumsvarmt
2
dl
socker
2
st
ägg
1
dl
mjölk
3
dl
mjöl
1
tsk
bakpulver
50
g
choklad
mörk, grovt hackad
0,5
dl
ströbröd
till formen
1
msk
smör
till formen
Instruktioner
Smöra och bröa en form. Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda rumsvarmt smör och socker poröst. Använd gärna matberedare. Hacka chokladen grovt.
Tillsätt äggen, ett och ett. Tillsätt mjölken. Blanda ner mjölet, chokladen och bakpulvret.
Häll ner smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i cirka 45 minuter.
Låt kakan svalna i formen innan du försöker ta loss den.