Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Köttbullar med hetta
Om du inte tål riktigt starka köttbullar kan du dra ner på, eller helt utesluta cayennepepparn.
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Sverige
Servings:
30
st
Total tillagningstid
45
minuter
minuter
Ingredienser
650
g
köttfärs
gärna egen malning
3
msk
ströbröd
2
msk
Ajvar relish
stark
2
msk
paprikapulver
2
msk
kryddpeppar
1
st
ägg
1
dl
grädde
1
tsk
cayennepeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda köttfärsen med kryddorna, ajvar relish, grädde, ägg och ströbröd.
Blanda noga. Använd blöta händer för att rulla runda köttbullar och lägg dem i smord långpanna.
Låt dem bli genomstekta mitt i ugnen, gör du små köttbullar går det fortare så anpassa tiden efter hur stora dina köttbullar är.
Ta ut dem och fräs dem hastigt i het stekpanna med smör för att ge dem stekyta.
Serveras med potatismos, lökfrästa champinjoner, färska grönsaker och lingonsylt.