Hamburgare

Eftersom det är så få ingredienser i en hamburgare är kvalitén på råvaran och omsorgen om densamma desto viktigare.
Måltid: Huvudrätt
Kök: USA
Portioner: 4 st
Total tillagningstid 20 minuter

Ingredienser

  • 500 g köttfärs

Instruktioner

  • Dela färsen i fyra delar, använd gärna våg så du ser att det blir lika. De blir klara samtidigt då.
  • Forma färsen till köttpuckar, kläm ur luften ur dem men överarbeta inte färsen. Gör puckarna tunnare i mitten, de reser sig gärna lite under stekningen. Har du fler burgare än du behöver kan du i det här läget styckförpacka dem och frysa in de du inte behöver till ett senare tillfälle.
  • Stek hamburgarna i het panna. Tryck inte på dem med stekspaden, då klämmer du bara ut de goda safterna. Ställ en kastrull eller nått som väger lite på burgarna när du lägger dem i pannan, så får de svårare att resa sig.
  • Under stekningens gång kan du pensla köttet med glaze för att få extra smak på stekytan. Stek dem inte för länge, då blir de torra och trista. 2-3 minuter per sida räcker.