Hamburgerbröd

Anpassa storleken efter dina burgare.
Måltid: Matbröd
Kök: USA
Portioner: 16 st
Total tillagningstid 2 timmar

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 750 g mjöl vetemjöl special

Instruktioner

  • Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervarmt.
  • Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingerljumma degspadet och rör ut jästen ordentligt. Häll i salt och socker.
  • Tillsätt mjölet lite i taget, gärna i matberedare så den kan knåda rejält. Spara lite av mjölet till utbakning.
  • Låt degen jäsa på dragfri plats, gärna under handduk i cirka 30 minuter.
  • Ta upp och knåda på mjölat bakbord. Dela degen i 16 bollar, runddriv dem och platta till dem.
  • Lägg plattorna på bakplåt med papper, skär dekorativa snitt i ovansidan eller nagga med gaffel. Låt jäsa i cirka 30 minuter till, eller tills de fått en höjd du är nöjd med.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön innan du gräddar bröden mitt i ugnen i 225 grader i cirka 10-12 minuter beroende på hur stora du gjort bröden.
  • Låt svalna under handduk.