Inte den vackraste rätten, men sannolikt en av de godaste.
Kök: USA
Servings: 6portioner
Total tillagningstid 40 minuterminuter
Ingredienser
2mskrapsolja
2stgul lök
4klyftorvitlök
800gkrossade tomater
6dlvatten
2stgrönsaksbuljongtärningar
3dlsmå linsertorkade
3dlgröna linsertorkade
2tskspiskummin
1tskcayennepeppar
2tskgrillkrydda
2tskpaprikapulver
0,5tskvitlökspulver
280gmajsavrunnen
1600gbönorolika sorter
1stpaprikafärsk
Instruktioner
Skala lök och vitlök. Hacka och fräs löken i rapsoljan. Häll på de krossade tomaterna, de torkade linserna, vattnet och kryddorna.
När de torkade linserna kokat klart bör det vara betydligt mindre vatten kvar i den blivande chilin, blir det för torrt får du tillsätta mer vatten så det inte bränner. Sjud inte på för hög temperatur. Smaka av med lite salt och peppar.
Häll i de avrunna bönorna. Välj olika färger, storlekar och former för variation. Burkbönor behöver bara bli genomvarma, de behöver inte koka speciellt mycket.
Majsen och den färska paprikan kan du tillsätta mot slutet, när chilin nästan är klar så behåller de sin krispighet och goda smak.
Servera chilin med rostat bröd och en klick yoghurt eller crème fraiche.