Rulltårta

Sockret som kakan rullas i kan bytas mot kokos, om det blir för mycket socker på en gång.
Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Portioner: 1 rulltårta
Total tillagningstid 20 minuter

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • tsk vaniljsocker
  • 2 msk vatten

Instruktioner

  • Sätt på ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker fluffigt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Vispa ner torrvarorna i äggvipset tillsammans med vattnet.
  • Bred ut smeten i en långpanna på ett bakplåtspapper, ganska tunt. Fördela smeten jämt med en slickepott, så inte rulltårtan blir sned när du rullar den sedan.
  • Grädda i cirka 5 minuter mitt i ugnen, var med sista minuten för gräddningen går väldigt snabbt på slutet.
  • Strö ut socker på ett smörpapper. Stjälp upp kakan på sockret och låt svalna.
  • Bred ut sylt, marmelad, hackad färsk frukt eller någon annan fyllning så det täcker kakan. Använd pappret kakan ligger på för att rulla ihop skapelsen till en rulltårta.