Pannbiffar kan kryddas på många sätt. Våga ta ut svängarna lite!
Måltid: Huvudrätt
Kök: Okänt
Servings: 3portioner
Total tillagningstid 40 minuterminuter
Ingredienser
500gblandfärs
0,5dlströbröd
1dlvatten
1stgul lök
1stägg
1tsksalt
2krmvitpeppar
1,5tskcurry
1msksmör
1stbananmogen
Instruktioner
Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt svälla tio min.
Riv löken och blanda alla ingredienser i bunken. Arbeta till en smidig och len, närmast smetliknande färs. Den blir ganska lös, det är som det ska vara.
Forma biffar och stek ca 5 min på var sida tills de är genomstekta. Gör inte biffarna för stora eftersom de då riskerar att falla isär när du hanterar dem. Låt dem dessutom steka i lugn och ro, peta och vänd inte på dem med än absolut nödvändigt att samma anledning.
Serveras med fördel till klyftpotatis och en god béarnaise.