Chokladmuffins

Vanlig sockerkakssmet fungerar alldeles utmärkt till muffins.
Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Portioner: 12 normalstora
Total tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

  • 4,5 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl kakao
  • 2,5 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Förbered plåten, om du använder muffinsplåt eller ställ ut formarna på en vanlig plåt.
  • Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner smöret i äggblandningen.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Det ska bli en blank, fin och lite trög smet. Om det blir degaktigt däremot får du tillsätta mer mjölk, men inte för mycket.
  • Fördela smeten i formarna, inte hela vägen upp till kanten för då pyser det över inne i ugnen sedan.
  • Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter beroende på hur stora formar du använder.