Vanlig sockerkakssmet fungerar alldeles utmärkt till muffins.
Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Servings: 12normalstora
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
4,5dlmjöl
2tskbakpulver
0,5tsksalt
1,5dlkakao
2,5dlströsocker
125gsmör
2dlmjölk
2stägg
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Förbered plåten, om du använder muffinsplåt eller ställ ut formarna på en vanlig plåt.
Smält smöret och låt det svalna något. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner smöret i äggblandningen.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Rör ner de torra ingredienserna i äggblandningen. Det ska bli en blank, fin och lite trög smet. Om det blir degaktigt däremot får du tillsätta mer mjölk, men inte för mycket.
Fördela smeten i formarna, inte hela vägen upp till kanten för då pyser det över inne i ugnen sedan.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter beroende på hur stora formar du använder.