Jag serverar helst pannbiffarna tillpotatismos, nykokad och lätt saltad broccoli, lingonsylt och vad jag hittar för färska grönsaker i köket i övrigt.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 14st a ca 100g
Total tillagningstid 40 minuterminuter
Ingredienser
900gnötfärs
190g gul lökriven
100gströbröd
250gmatlagningsgräddeoatly imat
6krmkryddpeppar
2tsk paprikapulver
2tskstek och grillkryddaden utan mononatriumglutamat (E621)
1stägg
Instruktioner
Riv löken och blanda ner ströbröd, matlagningsgrädde, kryddor och ägg. Smaka av med salt redan nu så kan du smaka av smeten utan att behöva äta rå köttfärs. Det behöver vara ordentlig fart på blandningen, köttfärsen kommer att dämpa kryddningen ganska rejält.
Blanda i färsen och se till att det blandas ordentligt, men knåda inte smeten för mycket.
Stek på medelhög värme i rikligt med smör, några minuter på varje sida. Ta vara på de goda smakerna i stekpannan genom att steka lökringarna i stekfettet som blir kvar efter att du stekt pannbiffarna.
Servera pannbiffarna med potatismos, den stekta löken och färska grönsaker.