Nöttoppar

Om du vill att de ska se ut som på fiket kan du doppa nöttopparnas botten i mörk choklad.
Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Portioner: 20 st
Total tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 1 dl socker

Instruktioner

  • Mal nötterna med en nötkvarn för bästa resultat. Man kan hacka med kniv också, men det blir inte lika slätt och fint resultat. Blanda ner sockret.
  • Smält smöret, men låt det svalna lite innan du häller ner det i nötmjölet. Rör ner ägget och smöret, jobba in fukten tills du har en fin smet.
  • Klicka ut små kakor på bakplåtspapper och pynta med en nöt.
  • Grädda långt ner i ugnen på 175 graders värme i 10 minuter, de är då fortfarande relativt mjuka. Kakorna hårdnar lite när de svalnar.