Chokladpannacotta

Pannacotta betyder kokt grädde och är en ljuvlig puddingrätt från norra Italien.
Måltid: Efterrätt
Kök: Italien
Portioner: 3 portioner
Total tillagningstid 30 minuter

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 200 g mörk choklad >70% kakao
  • 2 st gelatinblad
  • 2 msk strösocker

Instruktioner

  • Blötlägg de två gelatinbladen i vatten enligt anvisning på paketet.
  • Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull och vispa ner sockret.
  • Häll den varma grädden över chokladen. Rör med en visp tills chokladen smält. Krama ur gelatin-bladet och rör ner det i chokladgrädden. Rör tills gelatinet smält.
  • Häll upp i små glas och låt stå i kylen minst tre timmar för att tjockna.
  • Servera med vispad grädde och hyvlad choklad.