Citron- och mandelkakor

Om du vill ha stark citronsmak kan du ta mer än bara ungefär en tesked citronsaft, som jag brukar göra. Den rivna mandelmassan ger kakan en underbar konsistens, det här är en favoritkaka.
Måltid: Fikabröd
Kök: Sverige
Portioner: 24 st
Total tillagningstid 25 minuter

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 1 st citron skalet och en del av saften
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Dela smöret i tärningar. Riv mandelmassan och blanda med smöret till en massa.
  • Tillsätt citronskal, citronsaft och socker. Blanda vetemjölet med bakpulvret och blanda ner.
  • Knåda till en jämn deg och dela i två delar. Rulla ut halvorna i rullar och skär varje rulle i 12 delar.
  • Rulla varje del till en boll, platta till den något och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 12 minuter mitt i ugnen.