Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kycklingpaj med molesås
Molesåsen kan också med fördel användas till kycklingspett eller grillade kycklingklubbor.
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Mexico
Servings:
2
portioner
Total tillagningstid
50
minuter
minuter
Ingredienser
Pajskal
200
g
vetemjöl
150
g
smör
1
st
ägg
Fyllning
450
gr
kycklingbröst
1
msk
smör
till stekning
400
g
passerade tomater
3
krm
salt
1
st
gul lök
1
st
kanelstång
1
krm
cayennepeppar
1
tsk
paprikapulver
3
krm
koriander
mald
30
g
choklad
mörk, 70%
Instruktioner
Pajskal
Sätt ugnen på 225 grader.
Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt margarin eller smör, skuret i små bitar. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Smöra formen en pajform som är cirka 21 centimeter i diameter och klä formen med degen. Grädda pajskalet i ugnen cirka 10 minuter.
Fyllning
Skär kycklingen i munsbitsstora tärningar. Bryn köttet tillsammans med steksmöret. Häll därefter allting i en kastrull.
Tillsätt tomater, finhackad gul lök och alla kryddor utom chokladen.
Låt koka under lock på svag värme i cirka 20 minuter.
Plocka upp kanelstången, hacka chokladen grovt och rör ner den i fyllningen så chokladen smälter och blandas ordentligt med resten av såsen.
Paj
Häll fyllningen i pajskalet och placera mitt i ugnen 7-10 minuter.
Servera gärna med en lätt sallad.