Laxpasta med spenat

Den här snabblagade pastarätten går att variera och experimentera ganska mycket med, och det är svårt att misslyckas med den.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 796
Total tillagningstid 20 minuter

Ingredienser

  • 500 g lax
  • 450 g spenat fryst
  • 5 dl grädde matlagningsgrädde
  • 5 dl hårdost
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g pasta

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna.
  • Häll upp grädden i en kastrull och riv ned vitlöken. Svartpeppra lite, gärna nymalen sådan. Krama ur den hackade spenaten, annars kommer den att göra såsen tunn och sliskig. Lägg i den.
  • Skär laxfiléerna i småbitar, dessa skall koka sönder i kastrullen, så de behöver inte vara fina. Ös ned osten och låt koka upp.
  • Smaka av med salt eller peppar.

Nutrition

Kalorier: 796kcal | Carbohydrates: 43g | Protein: 63g | Fat: 41g | Mättat fett: 22g | Fleromättat fett: 4g | Enkelomättat fett: 13g | Kolesterol: 154mg | Natrium: 1494mg | Kalium: 1436mg | Fiber: 4g | Socker: 1g | Vitamin A: 11650IU | Vitamin C: 48.7mg | Kalcium: 1060mg | Järn: 5mg