Portionerna är av frikostig storlek och räcker till fler än 4 om potatissalladen inte utgör det enda som skall serveras vid sidan av det grillade.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Sverige
Servings: 4portioner
Total tillagningstid 30 minuterminuter
Ingredienser
800gpotatiskokt
4dläpplei bitar utan skal
1stgul lök
1stgurka
1knipperädisor
2dlgräddfil
1dl majonnäs
1msksenapfransk
1krmsalt
1krukadill
1krukagräslök
Instruktioner
Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna.
Medan potatisen kallnar kan du göra dressingen: Rör samman gräddfil och majonnäs och smaksätt den med senap och kryddor i en skål. Blanda i gräslöken.
Skär äpplena och gurkan i tärningar. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor, hacka eventuell rödlök i små bitar. Tärna rädisorna. Skär den nu kokta, kalla potatisen i lagom munsbitar.
Lägg ner alla hackade och tärnade ingredienser i en skål, vänd ner dressingen och rör om ordentligt men försiktigt så att inte potatisen blir mos.
Låt gärna salladen stå kallt en stund och ta smak, under tiden kan du grilla kött eller fågel att servera till. Klipp över dillen det sista du gör före serveringen.