Grundrecept: Frasvåffla utan ägg

En frasig våffla, oavsett vilken temperatur den har.
Måltid: Efterrätt
Kök: Sverige
Portioner: 6 st
Total tillagningstid 1 timme

Ingredienser

  • 100 g smör smält avsvalnat
  • 4 dl mjöl fingervarmt
  • 10 g jäst
  • 3 dl mjöl
  • 1 krm salt

Instruktioner

  • Smält smöret och ta av det från värmen, låt svalna i lugn och ro.
  • Värm mjölken till fingervarmt, 37 grader. Blanda ut jästen med hälften av mjölken i en bunke. Häll över resten av mjölken.
  • Blanda ner mjölet och saltet till en slät smet. Låt jäsa i minst 30 minuter. Smeten ska bli tjockare.
  • Smöra våffeljärnet första gräddningen, sen behövs det inte mer. Mät upp knappt en deciliter smet i våffeljärnet och grädda gyllengula våfflor.
  • Servera enligt något av förslagen på temasidan!