Smula sönder jästen i degbunken. Häll över det ljumma vattnet och blanda.
Häll i rågflingor, riven och urkramad squash samt honung. Blanda väl.
Häll i vetemjöl en deciliter i taget tills degen fått lagom konsistens. Du behöver antagligen fylla på mer mjöl allteftersom degen knådas eftersom vätska kramas ur squashen samtidigt medan degen knådas. Det gör det mycket svårt att uppge exakt hur mycket vetemjöl som används, men jag använde ungefär 10 deciliter den här gången.
Knåda degen i matberedare ca 10 minuter, häll i saltet på slutet. Degen ska bli ganska lös, som ett mellanting mellan deg och smet.
Jäs degen i en bunke under handduk på dragfri plats 1 timme.
Stjälp upp degen i en långpanna med mjölat bakplåtspapper i.
Platta ut degen i pannan, med mjölade händer går det lättast.
Lägg över en handduk och låt degen jäsa 30 minuter. Värm ugnen till 225 grader medan du väntar.
Då brödet jäst färdigt skär du degplattan i ca 20 bitar med en mjölad kniv eller liknande så bitarna blir lätta att bryta. Strö lite vetemjöl över ytan. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på galler.